ICEC_22 face cover

NAJAVA TAKMIČENJA

ICEC (International Civil Engineering Competition) je međunarodno takmičenje studenata građevinskih fakulteta koje se održava pod okriljem Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva IACES (International Association of Civil Engineering Students). Svaki lokalni komitet IACES-a na svom matičnom fakultetu organizuje lokalnu fazu takmičenja, čiji se pobednici plasiraju u finale. Ove godine, planirano je da se finalna faza takmičenja održi u Temišvaru, Rumunija, krajem jula 2022. godine. Lokalna faza takmičenja za studente sa Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu održaće se 17. aprila 2022. godine. Pobednički tim osvaja nagradu u iznosu od 300€ i stiče mogućnost da se natiče sa kolegama iz inostranstva u finalnoj fazi takmičenja!

Engineering Competition) je međunarodno takmičenje studenata građevinskih fakulteta koje se održava pod okriljem Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva IACES (International Association of Civil Engineering Students). Svaki lokalni komitet IACES-a na svom matičnom fakultetu organizuje lokalnu fazu takmičenja, čiji se pobednici plasiraju u finale. 

 Ove godine, planirano je da se finalna faza takmičenja održi u Temišvaru, Rumunija, krajem jula 2022. godine. Lokalna faza takmičenja za studente sa Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu održaće se 17. aprila 2022. godine. Pobednički tim osvaja nagradu u iznosu od 300€ i stiče mogućnost da se natiče sa kolegama iz inostranstva u finalnoj fazi takmičenja!

Timovi sačinjeni od tri studenta oprobaće svoje znanje u rešavanju izazova iz oblasti konstrukcija, materijala i hidrotehnike. Izazove će osmisliti, predstaviti i ocenjivati profesori i asistenti Građevinskog fakulteta u Beogradu. Izazov će predstavljati praktičan zadatak koji bi se ticao korišćenja softvera za projektovanje, pravljenja ili sklapanja modela od datih materijala uz teorijski proračun (ukoliko je potrebno), koji bi se potom podvrgao merenju i numeričkim putem ocenio. Takmičari će biti studenti osnovnih i/ili master studija koji ne moraju biti članovi IACES-a. Komunikacija između takmičara, asistenata i profesora će se odvijati na engleskom jeziku.

Pozivamo te da oformiš svoj tim i prijaviš se za učešće na takmičenju putem linka: ICEC2022-prijave .Prijave traju do 7.aprila 2022. Godine. 

LK Beograd ima za cilj da ovim projektom motiviše svoje kolege studente Građevinskog fakulteta u Beogradu da na kreativan način upotrebe znanja stečena na fakultetu i oprobaju se u izazovima iz struke na nekonvencionalan način.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem e-maila (iaces.lcbelgrade@gmail.com).