IACES Globalno

IACES (International Association of Civil Engineering Students) je međunarodno udruženje studenata građevinskih fakulteta osnovano septembra 1989. godine u Delftu. Kroz nekoliko godina je kontakt bio ostvaren sa više od 50 univerziteta širom Evrope, a danas IACES broji članove iz celog sveta uključujući 23 lokalna komiteta u Evropi, Aziji i Africi, kao i više od 30 lokalnih komiteta u Srednjoj i Latinskoj Americi.

IACES predstavlja mrežu koja povezuje studente građevinarstva širom sveta. Učešćem u aktivnostima, budući mladi inženjeri imaju mogućnost da upotpune svoja znanja i uporede svoja iskustva sa kolegama iz inostranstva. Pored studentskih razmena, IACES se bavi organizacijom raznih predavanja i seminara o najzanimljivijim temama iz struke i organizacijom poseta aktuelnim gradilištima u cilju podsticanja studenata na širenje njihovog znanja uz neformalno obrazovanje. Takođe, članovi stiču mogućnost da stupe u kontakt sa mnogim građevinskim kompanijama širom sveta, a neretko se dešava da baš u njima obave stručnu praksu.

Aktivnosti se odvijaju lokalno, između dva lokalna komiteta, kao i internacionalno, gde su dva glavna godišnja događaja ACCESS i Mid-Term Meeting. Novitet je ICEC – međunarodno takmičenje studenata građevinarstva na kojem naš lokalni komitet redovno učestvuje.